Dorfgastein – vacanţă idilică pentru întreaga familie!

Dorfgastein (830 m) este situat la intrarea nordică a Văii Gastein, fiind cea mai mică și mai fermecătoare localitate din cele trei situate în această vale. Locuitorii trăiesc încă respectând vechile tradiții, păstrând astfel caracterul original de sat. Situat în fermecătoarea Vale Gastein, Dorfgastein face tot posibilul să ofere un concediu activ: indiferent ce e vorba de familii cu copii, seniori, sportivi amatori sau profesionişti, aici fiecare va găsi ceva potrivit pentru el. Din localitate aveţi acces direct în Valea Großarltal, telecabina care vă conduce aici fiind la doar câţiva metri depărtare de centrul localităţii. Interesant pentru copii este şi parcul Gasti-Schneepark, iar cărările pentru drumeţii de iarnă, ori plimbări cu rachetele de zăpadă vă aşteaptă cu privelişti superbe. În stațiunile învecinate Bad Hofgastein (cca. 8 km), în centrul Văii Gastein și localitatea centrală Bad Gastein (cca. 16 km) există diverse posibilități de acces pe culmile montane Gasteiner, dar și multe magazine și posibilități de petrecere a timpului liber vă așteaptă aici. Dorfgastein oferă atât sportivilor activi, cât și celor doritori de liniște și familiilor cu copii concedii de iarnă de vis.

În Dorfgastein, atât iubitorii de petreceri, cât și cei care caută liniște și pace vor găsi activitatea de seară potrivită. Deja în zona de schi, mai multe cabane își întâmpină oaspeții însetați și petrecăreți. La stația din vale, cele două baruri cu umbrele, Thomaselli și Salettl, sunt locuri de întâlnire populare după închiderea telescaunului. Pentru cei care doresc să fie activi după schi, se recomandă traseul de drumeție panoramic ușor accesibil de pe platoul înalt de deasupra satului. Aici vă așteaptă o plimbare cu priveliști minunate în toate direcțiile. Există, de asemenea, un traseu pentru rachete de zăpadă pe traseul de la Fulseck la stația intermediară Arltörl. Cu oferte precum curling, patinaj pe gheață sau o plimbare cu sania trasă de cai, Dorfgastein are ceva de oferit pentru toată lumea. Baia solară vă invită să înotați, la saună și să vă relaxați. Cei interesați de istorie pot vizita Castelul Klammstein, aflat la intrarea în vale, lângă Dorfgastein, care oferă o expoziție despre dezvoltarea castelului. Nici familiile nu ar trebui să rateze o vizită la cetate: Pentru micii fani de locuri înfricoșătoare există aici tururi captivante ale fantomelor. Și hanurile și pub-urile rustice invită la petrecere sau întâlniri confortabile seara.

Skipass-ul "Ski amadé" vă deschide accesul la incredibilii 760 km de pârtii și 270 de instalații pe cablu (vezi descriere regiune de schi)! Regiunea de schi Gastein, cu ai săi în jur de 197 km de pârtii (incl. 21 km pentru schi de tură) și 43 de instalații pe cablu este cea mai întinsă regiune de schi din Landul Salzburg. Datorită altitudinii ridicate (de până la 2686 m) și multitudinii de tunuri pentru producerea zăpezii, condițiile de zăpadă favorabile sporturilor de iarnă dăinuie până în primăvară. În Valea Gastein vă așteaptă patru domenii schiabile în același timp: legăturile Dorfgastein-Großarltal și Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel, domeniul Graukogel precum și Sportgastein. Cu ofertele lor variate și perfect legate între ele, domeniile schiabile îndeplinesc așteptările tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă. Multe pârtii largi, perfecte pentru începători pot fi găsite mai sus de Dorfgastein și vis-a-vis de Fulseck în Großarltal. În plus, la stație de vârf în Fulseck aveți o priveliște minunată a Munților Großglockner și Dachstein. Deși sunt accesibile doar din vale merită vizitate și pârtiile din Graukogel. Pentru cei mai experimentați foarte interesant este și domeniul schiabil Sportgastein, unul dintre domeniile situate la cele mai ridicate altitudini din Ski amadé, cuprinzând rute de schi, coborâri pe zăpadă prăfuită și pârtii vălurite - perfecte pentru dependenții de senzații tari! Legătura dintre domeniile Stubnerkogel este Schlossalm formează cel mai mare domeniul schiabil unit din Valea Gastein, iar datorită altitudinii sale de până la 2300 m are și siguranță mare de zăpadă. Freestyler-ii au la dispoziție snowpark-uri frumoase în Stubner- și Kreuzkogel, unde profesioniștii își pot expune cunoștințele în voie. Domeniul schiabil mare și variat este potrivit în special pentru familii și copii, aici fiind multe facilități precum: covoare magice pentru copii, locuri de joacă, școli de schi și poieni pentru exerciții numai bune pentru primele mișcări pe schiuri ale celor mici, în vreme ce schiorii din familie se distrează pe multitudinea de pârtii însorite și largi din domeniul schiabil. Aveți la dispoziție și Hotspots pentru Wi-Fi, astfel că nu trebuie să așteptați până acasă pentru a posta fotografii în zăpadă și a împărtăși bucuria cu prietenii.

În întreaga Cale Gastein vă aşteaptă în jur de 36 km de pârtii de schi fond, mare parte dintre aceştia fiind încadraţi perfect într-o reţea prin intermediul pârtiei de vale. Direct prin Dorfgastein traversează pârtia Mühlbachloipe, cu o lungime de 3,5 km, ce porneşte nu departe de Mühlbachstüberls. Aceasta este concepută pentru stilul clasic, dar este potrivită şi pentru skating, fiind astfel ideală atât pentru începători, cât şi pentru cei mai avansaţi. De recomandat este şi pârtia din Angertal, ce impresionează prin punctele de altitudine pe care le atinge. Siguranţa de zăpadă şi panorama impresionantă a iernii este asigurată de pârtia Sportgastein, la cota 1 600 m. De asemenea, aici se găsesc un centru de schi fond cu vestiare, facilități de închiriere material și școli de schi fond. Pârtii cu nocturnă există în Bad Gastein (contra cost) şi în Parcul Balnear din Bad Hofgastein. cu laser-biatlon.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Bergparadies Dorfgastein, Valea Gastein - Ski amadé, Austria

Verifica tarife si disponibilitate